Те са станали жертва на огъня, който унищожи градчето Парадайз

Откриха останките на още 13 души, загинали в пожарите в Калифорния. Те са станали жертва на огъня, който унищожи градчето Парадайз, северно от Сакраменто.

Така общият брой на загиналите само в този пожар нарасна на 42, което го прави най-смъртоносния в историята на щата.

СНИМКИ НА ОГНЕНАТА СТИХИЯ ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА

Както този пожар фронт, така и огънят край Малибу, който взе две жертви, продължват да горят. Овладени са около 30% от огнените фронтове и на двете места. Силните ветрове, които разгарят пожарите, ще продължат и днес. 

Пожарът, наречен "Лагерен огън", се превърна и в най-разрушителния в историята на щата, след като опустоши 7100 жилищни и други сгради откакто избухна в четвъртък, отбелязва Асошиейтед прес, цитирана от БТА. Градчето Парадайз с население от 27 000 души буквално беше изтрито от картата. Властите не знаят колко души са изчезнали четири дни след началото на пожара. 

Тринайсетте нови жертви били открити в изгорели автомобили, сред димящите развалини на домовете си или близо до автомобилите си, убити от дима и пламъците преди да стигнат до тях, за да избягат. 

Хиляди пожарникари продължават да се борят срещу огнената стихия. Пожарът далеч не е овладян, но площта му е ограничена с 4500 хектара, като огнеборците се опитват най-вече да предпазят сградите, застрашени от пламъците, предаде Франс прес. В района продължава да духа силен североизточен вятър, максималните температури днес ще достигнат 20 градуса по Целзий, а капка дъжд не се очаква до края на месеца.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Калифорния за зона на стихийно бедствие. В съобщение в Twitter тази нощ Тръмп заяви, че иска да реагира бързо, за да облекчи "част от невероятните страдания, които продължават".

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.