Това е най-добрият доклад от началото на прилагането на този механизъм, смятат от Движението

ДПС смята, че докладът на ЕК по Механизма за сътрудничество и проверка е обективен и добър за страната ни. Това заяви на брифинг в парламента зам.-председателят на ПГ на ДПС Йордан Цонев. 

Това е най-добрият доклад от началото на прилагането на този механизъм, посочи Цонев. Напредъкът е очевиден, казаното в документа е вярно за страната, допълни той. Радостен е фактът, че докладът е предпоследен, дано да остане предпоследен, защото всички виждаме, че напредъкът на страната е достатъчно голям по процесите и секторите, които се наблюдават, а и механизмът е доста изчерпан като въздействие, каза Цонев. 

Борисов: Докладът на ЕК кореспондира с най-щедрия бюджет в историята ни (ВИДЕО+СНИМКИ)

ДПС приема тази сравнително добра оценка за страната като достояние на всички, които са взели участие - съдебната власт, медиите, гражданското общество, управляващите, опозицията, посочи Цонев. Колегата му Хамид Хамид обясни какъв е приноса на ДПС в този процес. "ПГ на ДПС участва изключително активно във всички предложения, законопроекти, в голяма част ние сме съвносители и активно участвахме в дебата. Нещо повече - голяма част от нашите предложения подобриха законопроектите, които бяха приети", заяви депутатът. По думите му принос има и съдебната система като цяло, ВСС, съдии и прокурори, които са имали своята активна роля и желание за реформи в съдебната система.

Прокуратурата е доволна от оценките на евродоклада

Политическите реакции за мониторинговия доклада на ЕК

Докладът е доста обективен и трябва всички да продължим да работим в тази посока, за да няма повече такива механизми за наблюдение върху страната ни, каза още Цонев. 
На въпрос какво е отношението на ДПС към протестите в страната Йордан Цонев заяви, че подкрепят искането на майките на деца с увреждания за оставка на вицепремиера Валери Симеонов. Не участваме в протестите, не участваме в организацията, но някои от исканията, като това, което споменах, стоим зад него, допълни той.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.