Деси и Иван 5 години по-късно

Два дни след оставката на Валери Симеонов и на фона на поредния протест на майките на деца с увреждания Мария Йотова ни връща към друга вълна на недоволство. Тази срещу назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и правителството на Пламен Орешарски. Демонстрациите продължиха над 400 дни.

Една снимка - 4 г. разлика: Какво се случва с полицая и протестиращата?

Една снимка се превърна в символ на протеста. За някои тя бе манипулация. На нея 15-годишната Деси прегръща полицай. Досега говореше само тя. За първи път пред Мария Йотова проговори и полицаят Иван.

„Докато не бях на протеста като полицай, бях там като протестиращ. Вътреличностният конфликт беше много сериозен. Постоянно се питаш дали си с правилните пешки. Никога не съм крил от колегите си, че протестирам”, казва той.

Един полицай и една протестираща - 4 г. по-късно

„Съзрях Деси и ми стана толкова мило за това дете. Опитах се да я успокоя и й казах, че тези хора, които поставят българи срещу българи, няма да успяват дълго да го правят”, разказа Иван.

„През каската видях, че му се насълзяват очите и ми каза – спокойно, всичко ще бъде наред. В този момент се разплаках”, разказва Деси.

На следващия ден двамата разбират за снимката, която обикаля социалните мрежи. Тя дори участва във филм с Мерил Стрийп. Двамата се запознават две години по-късно и 5 години по-късно те са все още приятели. Снимката променя и двамата.

Какво си спомнят за протестите от 2013 г. Иван и Деси и с какво се занимават днес – гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.