Нергиз падна в трап с температура на водата 80 градуса

След като жена падна в дупка с вряла вода в Русе, от „Топлофикация” обясниха, че през уикенда няма дежурни екипи. Нергиз е с тежки изгаряния. Инцидентът стана в събота вечерта в междублоково пространство в квартал „Изток". Към момента мястото е оградено с метални огради, но отстраняване на аварията не е започнало. 

„Психическото състояние на майка ми в момента е слабо. Още е в шок. Ще има поне още една операция. Ще има белези и затова е необходима и пластична операция. Чакаме докторите да кажат какво предстои. Цялото семейство се чувстваме много зле”,  каза в ефира на „Здравей, България” синът на пострадалата Нергиз Миран Юсеинов.

„Прибирахме се с жена ми. Отидох до магазина и те ме чакаха с моя приятел. Хлъзгаво е вървяхме в редица тримата. От петък знам, че има авария. Докато й кажа да мине надясно, тя падна в дупката. Добре, че моят приятел беше зад нея и я издърпа. Веднага се обадихме на 112”, разказа съпругът на жената Бейхан Тахиров.  

Жена падна в дупка с вряла вода в Русе, получи тежки изгаряния (ВИДЕО)

„Единственият регистриран сигнал при нас е от събота преди обяд. Веднага е изпратен човек на мястото. Видял е излива на вода, но поради това, че е почивен ден, повредата не е отстранена. Не разполагаме с необходимия капацитет на "Топлофикация" откъм хора и техника. Освен това в този ден е имало и доста други обаждания”, заяви зам.-началникът "Топлопреносни мрежи"  в "Топлофикация"-Русе Георги Коларов. Той допълни, че такъв излив се получава често при прилагането на този тип топлопроводи. Според него случаят не е подценен.

„Когато стане инцидент в работен ден, реагираме при първа възможност. При тези ниски температури отстраняването на авария отнема повече от 24 часа. От днес ще започнем разрешаване на проблема”, каза още Георги Коларов.

Близки на пострадалата заявиха, че нямат намерение да се срещат с „Топлофикация” и ще ги съдят до последно.

Репортер: Наталия Йорданова

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.