Благодарение на усилена рехабилитация, 5-годишният Денис има реален шанс да оздравее

Дете на „Българската Коледа” доказва, че няма невъзможни неща. Преди две години семейството му не смееше и да се надява на щастлива развръзка. Днес тя е факт, благодарение на рехабилитацията, осигурена от благотворителната инициатива на държавния глава. Така 5-годишният Денис получава най-големия подарък – шансът да оздравее и да проходи.

И тази година във фокуса на "Българската Коледа" са децата с трайни увреждания

Диагнозата на детето - спина бифида и хидроцефалия, е поставена още в родилния дом. Скромното семейство от Ботунец приема предизвикателствата на болестта и съумява да опровергае първоначалната мрачна прогноза - с помощта на екипа на доц. Чавдаров. Денис претърпява 16 операции и всекидневни процедури – само и само гръбнакът му да спре да се огъва навътре и да притиска сърцето и белия му дроб. Сега на момченцето предстои най-важната операция, но рехабилитаторката му казва, че той вече има чувствителност.

Няма как инициативата на държавния глава да помогне и за операцията. Но семейството вярва, че ще се намерят хора, които да доведат докрай направеното добро.

А още преди да тръгне на училище, Денис Тодоров е постигнал най-съкровената цел на "Българската Коледа" - да умножи всеки лев, дарен на кратък номер 1117, в постижими мечти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.