4-годишният Борис проговаря с „Българската Коледа”

И тази година във фокуса на "Българската Коледа" са децата с трайни увреждания. За много от тях съвременната медицина е намерила решения за пълноценен живот, но често непосилно скъпи за семействата. Едно от децата, подпомогнати от "Българската Коледа" за независим и пълноценен живот е Борис.

Президентът даде старт на новото издание на „Българската Коледа”

Любимите герои на Борис пеят, че понякога животът нанася тежки удари. Както когато при раждането му се разбира, че той е с пълна загуба на слуха, но както пеят любимите му герои в друга песен, семейството не се предава. И ето, четиригодишният Борис рисува релсите на любимия си влак, за да минат и двамата по счупения мост и да продължат невредими по пътя си. Детето започва да чува малко преди да навърши годинка, с кохлеарен имплант и с труда на цяла дузина специалисти.

„Искрено вярвам, че всичко ще си дойде на мястото”, каза майката на Борис.

„Целта на работата ни тук в центъра е да подпомогнем децата изобщо да са неразличими”, обясни рехабилитаторът на детето.

Борис проговаря с „Българската Коледа”. От първата му година кампанията на президента подпомага слухово-речевата рехабилитация на детето, в специализиран център . Благодарение на работата тук, звуците и думите, които то вече разпознава, го стимулират да отговаря отлично, според специалистите.

Всеки дарен лев на кратък номер 1117, или през банковата сметка на „Българската Коледа”, ще помогне още повече деца да превъзмогнат  ударите в живота.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.