Според Искрен Веселинов не трябва да се твърди, че всички строители у нас работят некачествено

Големият проблем на българското пътно строителство е това, че нямаме достатъчно пари да си ремонтираме пътищата. Този проблем обаче вече е решен. С въвеждането на тол системата спираме да финансираме международният трафик. Българските граждани ще усетят промяната до две години”. Това каза в ефира на „Здравей, България” председателят на парламентарната Комисия по регионална политика Искрен Веселинов.

Той бе категоричен, че не трябва всички строители у нас да се обвиняват в корупция и некачествена работа.

СТРОИТЕЛИ СРЕЩУ ОПОЗИЦИЯ: Стотици камиони на "Цариградско шосе" заради отношението към бранша (ОБЗОР)

Не може така да се генерализира. Една кампания, особено политическа, която руши имиджа на този бранш, създава липса на конкурентоспособност на нашите строители”, коментира Веселинов, визирайки искането на БСП за проверка на процесите по изграждане и ремонт на пътища за период от 10 години назад. Веселинов обясни, че няма как да се инспектира качеството например на пътна настилка, поставена преди толкова време, най-малкото защото тя вече е износена. Според депутата проверки следва да се извършват скоро след дадена строителна дейност.

Никой не може да скрие, че в България има корупция и търгуване на дъмпингови цени, което често се отразява върху качеството на строителството”, заяви още депутатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.