Малките таланти добре познават вкуса на победата, но и трудния път до нея

В края на годината репортерът Владислава Тричкова и операторите Георги Георгиев и Андрей Стоилов срещат зрителите с големите победи на малките таланти на България. Този път "Темата на NOVA" ни отвежда в света на спорта, музиката и науката.

Героите в новия епизод на документалната поредица са част от онези деца и младежи, които всяка година носят на страната ни стотици отличия и са повод за национална гордост. Сред тях са едва 5-годишно момиче, което вече е свирило в "Карнеги Хол" и 13-годишна носителка на европейската купа по фигурно пързаляне три поредни години, която поставя национален рекорд, изпълнявайки двоен аксел още на 8 години.

Пред камерата на NOVA застават и три български студентки, които изумяват всички на световното състезание по синтетична биология. Те смело се изправят срещу над 350 отбора с проект, вдъхновен от тяхна състудентка, болна от муковисцидоза. Тяхната разработка побеждава дори тази на Харвардския университет.

Малките таланти добре познават вкуса на победата, но и трудния път до нея. Разказът им доказва, че върхът се изкачва с воля, труд и дисциплина.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес