Пътят на един майор от сръбската армия до сръбската скара

В „Нищо лично” Краси Боев ни срещна с майор Драган Светозаревич от сръбската армия, който взима активно участие в югославските войни. Днес бившият военен тотално е променил начина си на живот и организира сръбски вечери в България – с музика, плескавици и много червено вино.  

„След 30 години служба изведнъж се оказах млад пенсионер. При едно от посещениято ми тук се запознах с мой приятел, който държи голям ресторант. От дума на дума решихме да направим сръбски вечери в България”, разказа майор Светозаревич. 

Кои са най-вкусните балкански ястия?

Той сподели и няколко тайни от кухнята.

„Сръбската плескавица се прави от телешко и свинско месо. Важното е какви подправки се слагат вътре, за да стане толкова вкусна. Без виното обаче няма да оцениш месото. Пиротската колбасица не се пече или опушва. Тя съхне на течение”, допълни Драган Светозаревич.

Според него враждата в историята между българи и сърби трябва да остане в миналото.

Целия материал гледайте във видеото.

Репортер: Краси Боев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.