В Челябинска област на 2 януари е обявен траур

Спасители откриха живо 11-месечно бебе под руините на срутилия се вчера сутринта блок в Магнитогорск. Губернаторът на Челябинска област съобщи, че спасителните екипи чули бебешки плач. Бебето е оцеляло при температура от минус 25 градуса, защото е било в добре завито в креватчето си. Настанено е в реанимацията на местната болница. Малкото момченце е с измръзвания и травма на главата. 

В лечебното заведение е и майка му, която е успяла да избяга при срутването с другото си дете, на 3 годинки.  

СНИМКИ ОТ МЯСТОТО НА ВЗРИВА ВИЖТЕ ТУК

Междувременно търсенето на още оцелели беше прекратено, защото сградата е много нестабилна. 35 души остават в неизвестност. Според прогнозата температурата в Магнитогорск ще падне до 29 градуса под нулата. В Челябинска област на 2 януари е обявен траур.
 
Спасителите в Магнитогорск се опитват да извадят от руините на рухналата сграда тялото на жена. С нея броят на загиналите при частичното срутване след взрив на газ в жилищна сграда в руския град Магнитогорск достигна 9. Експлозията станала в понеделник сутринта в апартамент на втория етаж. Чул се силен взрив, всичко се разтресло. Ударната вълна била толкова силна, че избила стените и на съседните входове.

Рухна жилищна сграда в Русия, четирима загинаха (СНИМКИ+ВИДЕО)

В злополучния блок живеят повече от 1100 души живеят. Взривът нанесъл щети на 48 от общо 600 апартамента.
 
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.