Повод за акцията им е Международният ден на прегръдката

Ученици от столичната гимназия ПГАВТ „А.С. Попов“ ще раздават прегръдки на случайни минувачи по повод Международния ден на прегръдката. Инициативата ще се проведе на 21-ви януари (понеделник) от 12:00 часа, а маршрутът ще започне от двора на училището, ще мине през бул. „Витоша“ и ще достигне своята финална точка, която тази година е НДК.

Силата на прегръдката (ГАЛЕРИЯ)

„Всички се нуждаем от прегръдки. Те ни помагат да се почувстваме по-добре, ценени и обичани. Важно е не само получаването, но и даряването на такива. Понякога всичко, от което се нуждаем, е прегръдка, която да ни помогне да продължим деня си с усмивка и да стопли сърцето ни“, казват учениците от ПГАВТ „А.С. Попов“ във връзка с инициативата си. 

НОВА УСЛУГА В ШВЕЙЦАРИЯ: Прегръдка от крава за справяне със стреса (ВИДЕО)

Робот прегръща и повдига настроението на самотни хора

Учениците от гимназията организират и реализират различни проекти с цел развитие на социалната общност в училище, благотворителни кампании за подпомагане на нуждаещите се, материално или емоционално.

Международният ден на прегръдката е

Чрез кампаниите си младите хора са събирали средства за дом за медико-социални грижи за деца „Света София“, дом за временно настаняване на сираци в жк. „Захарна фабрика", за ученици в тежко финансово състояние от ПГАВТ „А.С. Попов“ и други. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.