Днес е горчив ден за Европа, написа в Twitter Олаф Шолц

Германският вицеканцлер и министър на финансите Олаф Шолц предупреди за риск от хаотично излизане на Великобритания от ЕС, предаде ТАСС. "Днес е горчив ден за Европа", написа той в Twitter, коментирайки гласуването в британския парламент против споразумението между Брюксел и Лондон. "Ние сме подготвени, но един хаотичен Брекзит представлява най-лошия от всички варианти за ЕС, но особено - за Великобритания", смята германският вицеканцлер. 

Лидерът на блока на ХДС/ХСС в Бундестага Ралф Бринкхаус призова всички страни "да запазят спокойствие". "Но ЕС не може да се откаже от своите принципи, макар да искаме и занапред да поддържаме тесни връзки с британците", написа той в Twitter.

Германското правителство с бързи темпове се готви за хаотично излизане на Великобритания от ЕС, съобщи на сайта си в. "Ханделсблат", позовавайки се на конфиденциален документ на външното министерство. 

"В светлината на вътрешнополитическата ситуация в Обединеното кралство не трябва да се изключва хаотичен Brexit", се казва в документа, откъси от който публикува изданието. "Затова правителството ускорява подготовката си, преди всичко в случай на хаотично напускане". 

 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.