Сръбският президент ще му подари Югославска овчарка

Руският президент Владимир Путин е на официално посещение в Белград. За неговата безопасност ще се грижат 30 от личните му охранители, както и повече от 5 000 сръбски полицаи.

Руските спецчасти също са в града. Те често са наричани духове, а медиите публикуват най-различни истории с тях, включително и че в редиците им има двама двойници на Путин. Освен това е интересно, че почти никога не се знае с какво се занимават. Някои от тях работят под прикритие като продавачи на зеленчуци например.

Според медиите дори и семействата на тези хора не знаят с какво се занимават реално. Някои от тях посещават страната преди Путин, за да проучат терена. Освен това членовете на охраната му трябва да са с поне 20 см по-високи от него и да не се набиват на очи.

На чело на руските спецчасти, вече 16 години стои генерал Виктор Золотов, който трудно някой може да разпознае ако го види по улицата, въпреки че е част от най-важните събития, на които и президента присъства. 

Сръбският президент Александър Вучич е подготвил необичаен подарък за руския си колега Владимир Путин, съобщи източник в администрацията на Вучич пред вестник "Блиц". Според вестника, по време на посещението на Путин в Белград сръбският лидер ще му подари Югославска овчарка (Шарпланинец).

Шарпланинската овчарка е порода кучета, появили се за пръв път на Балканския полуостров. Използва се като пазач на овчарски стада по планински пасища, като служебно и охранително куче. Според легендата предците на тези кучета - тибетските мастифи - са внесени с източните походи от воините на Александър Македонски.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.