Изясняват противиречиви твърдения, които той е дал в досъдебната и съдебната фаза

Бизнесменът Александър Ваклин влезе в Специализирания съд, където ще бъде разпитан заради противоречиви твърдения, които е дал в досъдебната и съдебната фаза по делото срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева, съобщава БГНЕС.

Бизнесменът Александър Ваклин на разпит по делото „Иванчева”

"Не знам за кои точно специални разузнавателни средства ме викат, нека ги чуем в съда и ще коментираме". Това каза на влизане в спецсъда Александър Ваклин, основем свидетел по делото срещу Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Тримата са обвинени, че искали подкуп от Ваклин, за да му предвижат преписката за строеж.

Преди месец в съда стана ясно, че на запис в едно от специалните разузнавателни средства има разговор между Ваклин и непознат мъж, в което по повод Иванчева е намесено името на спецпрокуратурата и сумата от 15 000 евро. С кой е разговарял Ваклин не е ясно и самият той не назова име на влизане в съда. Не е ясно и за каква сума пари става дума. 

Иванчева и Петрова остават под домашен арест

Отстраненият кмет на района "Младост" Иванчева и заместничката й Биляна Петрова казаха, че няма да коментират записите от СРС-тата, защото всеки техен коментира повлиява лошо върху хода на делото. Петрова поясни, че когато дават обяснения пред медиите, прокуратурата променя становището си. И двете заявиха, че водят война срещу прокуратурата и са сами в нея. Надяват се истината да излезе наяве и да докажат своята невинност. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.