В доклада си Корнелия Нинова заяви, че "корабът на управлението потъва"

Четвъртото заседание на 49-ия Конгрес на БСП се провежда в събота. На него делегатите обсъждат управленската програма на партията при евентуални предсрочни избори у нас, както и платформата за евровота през пролетта. Отчет ще дадат евродепутатите.

СНИМКИ ОТ КОНГРЕСА ВИЖТЕ ТУК

Първа своя доклад прочете лидерът на левицата Корнелия Нинова. Акцент в него беше твърдението, че „корабът на управлението потъва и първи го напускат Патриотите”. Според Нинова шансовете на ГЕРБ и БСП в момента са изравнени, а победа на социалистите на евровота би им осигурила такава и на евентуални предсрочни избори.

Без да критикува политиката на Нинова, лидерът на ПЕС Сергей Станишев направи коментар по повод възможността за парламентарен вот, по-рано от очакваното.

Кирил Добрев: Убеден съм, че БСП е първа политическа сила

Има хора в България и в БСП, които се опитват да копаят окопи между БСП и ПЕС. Това е признак на голямо политическо късогледство и прострелване в крака си. Ако спечелим избори, не знаем ли, че десницата ще направи всичко възможно тук и в Европа да провали нашето управление? Играли сме я тази игра… Кого ще търсим като съюзници? Въпросът е риторичен”, коментира Станишев.

Евродепутатска листа на заседанието на Конгреса в събота няма да се реди. Структурите на партията трябва да изпратят своите номинации до 20 февруари. А през март ръководството трябва да изготви окончателния списък с кандидати за място в Европарламента.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.