Конгресът одобри политическите програми на левицата за управлението

Конгрес на левицата преди старта на надпреварата за евроизборите. Победа на вота през май им гарантира спечелването на предсрочни парламентарни избори, смятат червените. Конгресът одобри политическите програми на левицата за  управлението - „Визия за България”, и за евроизборите и излезе с политическа декларация в защита на Елена Йончева. 

ПРЕДИЗБОРНО: Конгрес на БСП преди евровота (ВИДЕО+СНИМКИ)

СНИМКИ ОТ КОНГРЕСА ВИЖТЕ ТУК

Един политик от левицата беше в центъра на вниманието на най-висшия партиен форум на БСП.„Конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева. Това, което правят спрямо нея и нас, са последните опити на диктатурата да се задържи на власт”, каза лидерът на левицата  Корнелия Нинова.
 
„Много добре, че днес конгресът ще заяви категорична подкрепа за Елена Йончева, тя го заслужава. И впрочем, това, че се случи, няма да спаси ГЕРБ, а обратното”, заяви лидерът на ПЕС Сергей Станишев.
 
Снимка: Олег Попов, NOVA

БСП ще търси международна подкрепа за Елена Йончева

Повдигнаха обвинение на Елена Йончева за пране на пари

 
Снимка: Олег Попов, NOVA

Сдобилата се с обвинение за пране на пари от КТБ Елена Йончева също говори. Започна изложението си с историята за един мафиотски лидер .„Бос, който управлява тази мафия в продължение на 10 години, който е известен с това, че най-добре, гъвкаво усвоява обществени поръчки”, каза Йончева.Оказа, се че Йончева говори за боса на сициалианската мафия Бернардо Провенцано.„Какво направи босът на България, който в продължение на 10 години управлява нашата родина? Ние днес трябваше да имаме европейски пътища. Европейска здравна система, европейско качество на образование”, заяви депутатът от БСП.Изводите на Йончева  – в България имало пълзящ авторитаризъм и управление на престъпна шайка, която единствено левицата можела да свали от власт.

Левицата прие политическата си програма за участие на евроизборите, но остави за март въпроса с реденето на листата. За водач се спрягат, както Йончева, така и Станишев.  До 20 февруари местните структури могат да правят предложения кой да бъде.

Другите заключения от конгреса.  „Корабът на управлението потъва и първи го напускат Патриотите”, заяви категорично Нинова. А подкрепата на ДПС в кризисни моменти, не гарантирала принципност на решенията, коментира още лидерът на левицата.

Кирил Добрев: Убеден съм, че БСП е първа политическа сила

 
Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.