Алберт Попов завърши на 6-о място в слалома за Световната купа в Шладминг

Нови успехи за България на скипистата. За първи път, от 34 години, страната ни отново има скиор в шестицата на Световната купа.

На 21 години, българинът Алберт Попов, който тренира основно в Австрия, дава заявка, че оттук нататък ще ни дава нови и нови поводи за гордост. На старта в Шладминг, той завърши 6-ти, на 2 секунди и 97 стотни от победителя Марсел Хиршер.

Алберт Попов: Време е за още по-големи успехи (ВИДЕО)

Успехът му развълнува не само българските коментатори, но и чуждестранните им колеги.

„Вчера беше един страхотен ден. Радвам се, че успя да направя две силни спускания. Благодаря на всички, които ме подкрепиха вчера и на пистата, и в България. Показахме, че българите можем”, каза Алберт Попов.

Зад успеха обаче се крият огромни усилия. Преди няколко години, Алберт преживява тежка катастрофа, в която загива тогавашният му треньор. Въпреки преживения ужас и травмите, той отново е на крака и постига успех след успех.

РЕКОРДНО КЛАСИРАНЕ: Алберт Попов завърши на 6-о място в слалома за Световната купа (ВИДЕО)

„С всяка година ставах все по-бърз, а целите започнаха да стават все по-големи. В един момент с треньора ми Ивайло Борисов осъзнахме, че сме на крачка от световния елит, но трябва да тренираме правилно”, каза още Алберт Попов.

Според един от най-добрите ни скиори Петър Попангелов, Алберт е бъдещ шампион.

Следващото състезание, на което ще участва Попов, е в неделя. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.