Новата идея е вместо хотелски комплекс, да бъдат изградени еднофамилни двуетажни къщи

Съдът разреши строителство на хотелски комплекс и край плаж "Корал" при Лозенец. След множество дела стана ясно, че няма законови пречки в близост до брега да се появи нов курорт. Първоначално инвеститорът "Прайм пропърти БГ" планирал строителство на комплекс от 45 000 квадратни метра разгъната застроена площ. С днешна дата обаче намеренията са други и ще се прави нов проект за еднофамилни двуетажни къщи. Решението предизвика множество ожесточени реакции на природозащитниците.

Съдът разреши строителство край плаж "Корал"

„Веднъж завинаги трябва да се сложи край на всички спекулации, лъжи, внушения, които през последните години бяха отправени към територията, в която имаме бизнес интереси. Има десетки статии за безброи обвинения за закононарушения, а такива няма", заяви инвеститорът на проекта Сава Чоролеев в ефира на "Здравей, България". По думите му не всяко пясъчно образувание се нарича дюна. Той допълни, че е доказано, че дюни на въпросния терен няма.  

„Докато течаха тези дела, икономическата обстановка се промени. Изискванията са други. Проектът, който имахме, вече е морално остарял. Той няма да бъде приложим. Ще изготвим нов, който да бъде изцяло съобразен с това, което законът разрешава. В зона А не е забранено строителството, но е силно ограничено”, каза още Чоролеев.

Според него не може винаги инвеститорът да бъде виновен.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.