Той е бил помолен да излезе, докато лекарите се опитвали да спасят баща му

Пореден случай на агресия над медик. Нападението е станало в Нова Загора. До агресията се стигнало, след като младеж и негови близки са били помолени да излязат в коридора на филиала за Спешна медицинска помощ, докато лекарите се борят за живота на бащата на нападателя.

48-годишният мъж починал след масивен инфаркт. Фелдшерът Митко Щилиянов се опитал да успокои близките, но 19-годишният младеж се нахвърлил върху него с юмруци и го съборил на кушетката. По думите му го е ударил 7- 8 пъти по лицето и носа. По-късно в четвъртък нападателят беше освободен от полицията.

АГРЕСИЯ СРЕЩУ СПЕШЕН ЕКИП: Медик е в болница с комоцио и разкъсни рани

„Това е поредният случай на агресия над медик. Свикнали сме. Нямаме избор и ще продължим да работим. Трябва да се защитаваме сами”, заяви в ефира на „Здравей, България” ръководителят на Спешното отделение в Нова Загора д-р Хусин Калаш.

Нападнатият медицински фелдшер отказа коментар по случая. Само ден преди този инцидент, отново е имало нападение над медик. Шофьорите на линейките допълниха, че случаи на агресия се случват и когато отиват на адрес. Медиците настояват за физическа охрана в спешните центрове.

Репортер: Георги Манев

Повече по темата гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.