За такъв риск сигнализират и от американското посолство в Скопие

Министерството на външните работи предупреди за опасност от терористични нападения в Република Северна Македония в следващите дни.

Северна Македония предотврати терористичен акт, арестувани са 20 души

„Посолството на България в Скопие информира, че на 15.02.2019 г. около 20.00 часа МВР на Република Северна Македония /РСМ/ публикува съобщение, което гласи: "Полицията на РСМ проведе оперативно-технически мерки и обиски на няколко обекти, свързвани с потенциални планове и намерения за извършване на терористични актове на територията на РСМ от страна на радикални структури, поддръжници на групировката ИДИЛ”, съобщават от МВнР. И допълват, че два часа по-късно американското посолство в Скопие е обявило публично съобщение, че има „повишен риск от терористични атаки, подтикнати от екстремистки идеологии на територията на РСМ” и препоръчало на гражданите на САЩ да избягват посещенията на обекти и мероприятия, определяни като "меки цели".

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации се приемат денонощно в МВнР от дирекция „Ситуационен център“ на: тел. +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56, е-mai: crisis@mfa.bg, както и на дежурните телефони и електронна поща на българските дипломатически и консулски представителства.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес