Хакерите ще опитат да отгатнат номера на социални осигуровки

Със сигурност често сте били благодарни на Facebook, че ви подсеща за рождения ден на приятел. Споделянето на рождената дата в социалните мрежи обаче крие определени рискове, предупреждава Expert.Bg.

Възможно е например цифрите да се използват като таен въпрос за достъп до профилите ви или като част от паролата ви. Хакерите ще опитат първо подобни комбинации, ако поискат да пробият защитата на акаунтите ви. Въпреки призивите на специалистите, има много хора, използващи тази дата като парола. В определени случаи тази информация би могла да се използва и за отгатване на номера на социални осигуровки.

Хакерска атака удари австралийския парламент

Почти всяка голяма атака на хакери е свързана с кражбата на лична информация заради подобни практики. Оптималният вариант е важните данни да са скрити от широката общественост и да се виждат само от най-близките ви хора и приятелите, на които държите най-много. Добре е да се замислите над тези факти, преди да направите публична рождената си дата в социалните платформи. Пък и не ви ли е любопитно колко хора ще се сетят за вас без тази "подсказка"?

Швейцария дава награда на хакери, които пробият системата за електронно гласуване

Информация: Expert.Bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес