Ранени са двама минувачи, а нападателят е прострелян

Мъж рани с хладно оръжие двама минувачи на прочутата улица Канбиер в историческия център на Марсилия. След това беше прострелян от полицията, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на местните сили за сигурност.

Двамата ранени минувачи не са с опасност за живота, според полицейски източник. Раненият нападател обаче бил откаран с опасност за живота в болница и починал от раните си.

Затвориха джамия във Франция заради радикален ислямизъм

Според полицейски източник, когато полицията се отзовала на сигнала за нападението в центъра на града, нападателят извадил огнестрелно оръжие срещу полицаите и тогава те открили огън. При стрелбата бил ранен в крака още един човек. 

Районът на нападението е отцепен. Сега антитерористичното звено на прокуратурата в Париж заедно с прокуратурата в Марсилия прави оценка на ситуацията, съобщи парижката прокуратура. На мястото е пристигнал кметът на Марсилия Жан-Клод Годен, както и прокурорът на републиката.

Нападателят е роден през 1983 г. и е бил неизвестен на полицията. Нападението станало в час, в който улица Канбиер е много оживена. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.