Двама полицаи са ранени

Сблъсъци, ранени и арести преди вечното дерби „Левски” - ЦСКА в София. Полицията задържа общо 44 души - преди и по време на мача между сините и червените. Има и ранени полицаи.

Два инцидента, предизвикани от фенове, са станали в София преди мача. Преди обяд на булевард „Ситняково” са се сбили привърженици на двата отбора - едните от ЦСКА, другите от „Левски”.  По-късно на кръстовището на булевард „Евлоги Георгиев” и „Драган Цанков” започва бой между фенове от един и същ отбор. Две фракции на „Левски” се сбиват помежду си. Седем души, участвали в боя са задържани. Пострадалите полицаи са двама

Автогол донесе успех на "Левски" в дербито с ЦСКА (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Тук трябва категорично да подчертаем, че става въпрос за сбиване между фенове на „Левски”. В такава ситуация колегите се намесват незабавно и при предотвратяване на възникналото сбиване, при опит да се възстанови обществения ред, имаме двама колеги пострадали. Единият от тях - по-тежко, с горна сцепена устна и сътресение на мозъка. Закаран е в „Пирогов” и ще остане за лечение, другия е напръскан със спрей и е заведен в ИСУЛ”, заяви директорът на СДВР Георги Хаджиев.

„Имахме информация, че е възможно да възникне, бяхме подготвени, реагирахме своевременно. Хвърляха предмети и вещи - там ние разделихме двете групи, за да не се стигне до по-сериозни, инциденти, но при хвърлянето на бутилки и камъни на една от тези две групи, едната удари колегата в лицето с една бутилка”, коментира зам.-директорът на СДВР Антон Златанов.

Преди дербито "Левски" - ЦСКА: Извънредни мерки за сигурност в София

Полицията е спряла  13 лица при опит да влязат на стадиона - от тях 6 са без документи за самоличност, другите са със забранени вещи  и предмети, включително четири лица за притежание на наркотични вещества. На всички тези лица ще бъдат заложени забрани за посещение на спортни мероприятия

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.