"Червените" останаха с десет човека след изгонването на Едвин Джеси

"Левски" победи ЦСКА с 1:0 в голямото дерби от 23-ия кръг на Първа лига, играно на Националния стадион "Васил Левски". Победното попадения за "сините" дойде след автогол на защитника на "червените" Стивън Перейра, а в края на първото полувреме крилото на "армейците" Едвин Джеси получи много спорен червен картон от рефера Владимир Вълков.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви след загубеното с 0:1 дерби срещу Левски, че тимът му е изиграл добър мач, но съдийските грешки и нелепия автогол са ги лишили поне от точката. По мнението на Пенев червеният картон на Джеси е абсурден, а в идентична ситуация, когато Паулиньо изблъсква Турицов не се свири и пада единствения гол в срещата.

Снимка: БГНЕС

"Когато говорим за футбол, съдиите са част от играта. Четвъртият съдия също "помогна" на главния. Ситуации за нас не се свирят, а за Левски може. Няма никакъв червен картон за Джеси - ръката му е на рамото на Горанов. След това при техния гол удар на Паулиньо с лакът срещу Турицов не се свири, а това са две сходни ситуации. Иначе мисля, че изиграхме добър мач и имахме по-чистите ситуации. Да, имаме нужда от нови попълнения, за да се повиши конкуренцията", коментира Пенев.

Снимка: БГНЕС

Срещата започна с равностойна игра и здрава битка в центъра на терена, като двата тима трудно стигаха до чисти голови положения. В 43-та минута крилото на "червените" Едвин Джеси влезе в единоборство с капитана на Левски Иван Горанов, след което бранителят на "сините" претендираше, че е бил ударен в лицето. След консултация с асистентите си, главният съдия Владимир Вълков показа директен червен картон на Джеси, но повторенията показаха, че по-скоро играчът на ЦСКА избутва в рамото Горанов, отколкото да го удря в лицето. Три минути по-късно при центриране отляво на Паулиньо, крайният защитник на "червените" Стивън Перейра си отбеляза нелеп автогол с глава при опит да изчисти топката.

Снимка: БГНЕС

Сблъсъци преди дербито "Левски" - ЦСКА в София

През второто полувреме футболистите на Любослав Пенев се опитаха да се върнат в мача, но им беше много трудно да създават добри атаки с човек по-малко, а те бяха възпрепятствани и от три принудителни смени, докато "сините" внимаваха да не допускат грешки. Най-добрата възможност се откри пред Станислав Костов, чийто изстрел от границата на наказателното поле беше избит от голлинията от Чорбаджийски. В 92-та минута Жоржиньо нахлу в наказателното поле на съперника отдясно и стреля, но Николай Михайлов изби топката в корнер.

"Левски" спечели дербито с 1:0 и измести големия си съперник от второто място в класирането, като и двамата тима имат по 48 точки, но "сините" имат предимство в преките двубои. "Лудогорец" продължава да води в класирането, като има пет точки преднина пред преследвачите си.

Преди дербито "Левски" - ЦСКА: Извънредни мерки за сигурност в София

"ЛЕВСКИ" – ЦСКА 1:0

1:0 Стивън Перейра 45+2'-авт.

"Левски" (4-2-3-1)Николай Михайлов – Милош Цветкович, Давид Яблонски, Нуно Рейш, Иван Горанов /к/ - Мартин Райнов, Хали Тиам – Жерсон Кабрал (90+2' - Богдан Вашчук), Давиде Мариани (78' - Антони Белмонт), Паулиньо – Станислав Костов (68' - Серджиу Буш)

ТреньорГеорги Дерменджиев

ЦСКА (4-2-3-1)Витаутас Черниаускас – Иван Турицов, Николай Бодуров /к/ (86' - Валентин Антов), Божидар Чорбаджийски, Стивън Перейра – Рубен Пинто, Жанио Бикел – Едвин Джеси, Тиаго Родригес (78' - Жоржиньо), Евандро (37' - Енрике Рафаел) – Али Соу

ТреньорЛюбослав Пенев

Стадион„Васил Левски” (София)

Главен съдияВладимир Вълков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.