Десислав Чукулов и Николай Александров заявиха, че тема на заседанието били "битовизми"

Скандал вместо решение за общо явяване на евровота на патриотите. „Атака” напусна коалиционния съвет на патриотите преждевременно. Обявиха, че се обсъждало Петър Москов да влезе в листата им.

По всички личи, че вместо да се приближават към обща евролиста, патриотите се отдалечават от нея. Днес на коалиционния съвет не присъстваха двама от лидерите – Волен Сидеров и Валери Симеонов. Те бяха заместени от техни депутати. В същото време обаче на заседанието присъства лично вицепремиерът Красимир Каракачанов. Той заяви, че синята каска вече е оставил в кабинета на премиера Борисов. И ако не стигнат до диалог до крайния срок за регистрация на коалиции за евровота, то ВМРО се явява със самостоятелна листа.

Политически реакции след ветото на президента

 „Резултатът от тази среща е като от преди срещата. Както се казва на Западния фронт - нищо ново”, заяви вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Така завърши опитът за договорка между патриотите. Още в първите минути на коалиционния съвет обаче „Атака” си тръгнаха. „Когато не се обсъждат идеи, когато се обсъждат битовизми – да, излизаме”, заяви Десислав Чуколов от „Атака”.

Според Каракачанов, причината за преждевременното напускане на „Атака” била друга. „Колегите от НФСБ дойдоха с предложение за друга точка – промени в ръководството в парламентарната група на Обединени патриоти”, каза Каракачанов.

ПОЛИТИЧЕСКИ ИГРИ: Кой ще спечели накрая?

В момента председател на групата е Волен Сидеров. „И това предизвика колегите от „Атака” да си тръгнат”, коментира още Каракачанов. От „Атака” подходиха с ирония по отношение на имената, които циркулирали през последните дни.  „Виждам, че се предлага Петър Москов, като кандидатура, ние предложихме Анастасия Мозер, Стефан Софиянски, Иван Костов също така радетел на приватизацията”, заяви Чуколов. „Такова нещо не знам, не знам кой го е предлагал. За тези 5 минути, такова нещо не е говорено”, каза пък Каракачанов.

Въпреки разногласията - коалицията била стабилна. „Ние сме отворени за всякакви формати и искаме да обсъждаме с колегите”, коментира Чуколов.  „Дали ще има коалиция Обединени патриоти за евроизборите – както казвал нашите братя мюсюлмани - …Алах”, каза Каракачанов.

Той заменил днес синята каса със синя вратовръзка: „Синята каска я оставих още миналата година в кабинета на премиера Борисов. Синя каска няма да надявам повече”.

А след като имало повече от един кандидат за водач на обща листа решението според него било едно: „Вътрешни избори., справедливо ли е – справедливо. Каквото решат избирателите”.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.