Информационният флаер „Любов без последствия“ е бил предназначен за кабинети по анонимна консултация и изследване за СПИН

Неподходяща гей брошура е попаднала в училища. Информационният флаер „Любов без последствия“ е бил предназначен за кабинети по анонимна консултация и изследване за СПИН. Материалите обаче незнайно как са стигнали до ученическите скамейки. Това разясни здравният министър Кирил Ананиев в Министерски съвет след телевизионен репортаж от Ямбол, предаде БГНЕС. Тази брошура е част от образователната програма, която се финансира по линия на глобалния фонд на ООН.

В никакъв случай тази брошура не е била предназначена за училища. Министерствата на образованието и на здравеопазването от една седмица се опитват да съберат разпространените материали, за да „не достигат до децата, които са невинни и нямат нищо общо с този проблем“, разясни Ананиев.

„Искам да кажа, че това е една провокация, която в момента разследваме и всички виновни лица ще бъдат наказани“, закани се министърът.

Ананиев уточни още, че брошурите е трябвало да се съхраняват в Районните здравни инспекции. Ръководствата на 5 РЗИ-та сами са взели решение да разпространят тази брошура в училищата. Това са в Монтана, Видин, Ямбол, Кърджали и Хасково.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.