Ученици развяха националния трикольор и копие на Самарското знаме

Ликът на Паисий Хилендарски, пробудил народа за национално възраждане с "История славянобългарска", поведе празничното шествие за Трети март в Добрич. Колоната увлече деца и възрастни под наслова "Първите" и с портретите на Неофит Бозвели, Васил Априлов, Петър Берон, Раковски, Левски, Ботев и други просветители, църковни деятели и водачи на национално-освободителното движение. Ученици развяха националния трикольор и копие на Самарското знаме.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ ТУК

Шествието тръгна от храма "Свети Георги", където бе отслужена панихида за загиналите за Освобождението на България и празничен водосвет. На мемориалния комплекс "Хан Аспарух", където се събра множеството, почетен караул на Военноморските сили отдаде почести на героите, жертвали живота си за свободата на Отечеството. Честит национален празник, българи, се обърна кметът на Добрич Йордан Йорданов към гражданите и призова всеки да се взре в своята съкровена истина за петте века в робство, за да пребъде в паметта Трети март.

С тържествен ритуал в мемориалния комплекс бяха издигнати българският трикольор, знамето на Европейския съюз и флагът на Добрич. Представители на местната власт, на Военноморските сили, областната управа, депутати, обществени организации, граждани положиха венци и цветя на паметника.

ВСИЧКО ЗА ПРАЗНИКА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.