Празничният ден започна със служба в двора на църквата „Св. Всях Светих”

На 3-ти март българският народ отбелязва своя национален празник, като тази година се навършват 141 години от подписването на Санстефанския мирен договор, с който се слага край на петвековното турско робство, а България възкръсва отново на картата на Европа.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Празничният ден в Община Тетевен започна със служба в двора на църквата “Св. Всях Светих”. Пред паметника на загиналите руски войни за свободата на Тетевен, в знак на признателност към героизма и саможертвата на сражавалите се воини, бяха поднесени цветя от зам.-кметът Борис Врабевски, училища и институции, политически партии, граждани и др.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ ТУК

Програмата продължи пред сградата на Общината, където тържествено бе издигнато знамето на Република България. Г-н Борис Врабевски произнесе слово по случай празника, като поздрави всички присъстващи:

,,Трети март – тази дата – символ, днес е обгърната в мълчание. Защото в този ден се прави равносметка за цената на истинското освобождение. Пътищата към него останаха белязани със скъпи жертви, с паметници на признателност и слава…Ден на освобождението има, нужна ни е свобода като дух и мисъл, воля и дело, като приложена мъдрост и обречена съдбовност! Честит празник и на многая лета!“

Събитието завърши с прекрасните народни изпълнения на артистите от ,,Академичен ансамбъл Пловдив“.

На празника присъстваха зам.-кметовете на Община Тетевен – Борис Врабевски и Тони Стоев, общински съветници, ученици, учители, граждани и гости на града.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.