Честванията започнаха с поднасяне на цветя пред паметника на Руския воин

С шествие на представителните блокове на учебните заведения, поднасяне на венци пред паметниците на Руския воин и на Освободителите и тържествен ритуал, в Кърджали бе отбелязан 3 март. За да отпразнуват националния празник и да отдадат почит на загиналите за свободата на родината, на всяка една от днешните локации бяха дошли много жители на града.

По традиция, честванията започнаха с поднасяне на цветя пред паметника на Руския воин пред църквата "Св. Георги Победоносец". Ритуалът бе последван от празнично шествие на представителните блокове на учебните заведения по централните градски улици. Шествието, водено от ученическия гвардейски отряд, тръгна от Дома на културата и приключи пред Паметника на освободителите, където се състоя общоградското тържество.

СНИМКИ ОТ ПРАЗНЕНСТВАТА В ЦЯЛАТА СТРАНА ВИЖТЕ ТУК

И тази година традицията бе спазена. Кмет, поп, мюфтия и даскал пиха кафе след третомартенския ритуал, като отбелязаха, че това се случва за петнадесета година. Това е знака на нашето по-добро опознване, който няма да се уморя да правя и от който явно имаме нужда, каза кметът Хасан Азис.

12-метров трибагреник се развя от крепостта Овеч в Провадия (СНИМКИ)