Според подадения сигнал баща се е опитал да продаде 9-годишното си дете

Баща опита да продаде 9-годишната си дъщеря във Варна, съобщават от Районата прокуратура там. Обвинителите са започнали спешно разследване, след сигнал от Отдела за закрила на детето.

ОПИТ ЗА ПРОДАЖБА НА ДЕТЕ: Ще бъде ли отнето от родителите си 14-годишното момиче?

От Агенцията за закрила на детето във Варна са получили сигнала от полицията в неделя вечерта. Сигналът бил за жена от Добрич, майка на 6 деца за домашно насилие. По време на разговорите станало ясно, че до домашното насилие се е стигнало след като мъжът с когото жената живеела на семейни начала поискал срещу определена сума най-голямото й дете – момиченце на 9 години, за да бъде продадено с цел брак. Това довело и до домашното насилие. Жената й шестте деца са настанени в кризисен център, а прокуратурата във Варна се е самосезирала.

„Ние сме се свързали с прокуратурата. Те са се самосезирали, обадили са се, дали сме им информация, така че те ще водят досъдебно производство. Ние не се интересуваме от подробности в тази насока. За нас е важно, че детето е във висок риск и трябва да му се осигури сигурност и закрила”, коментира Анна Конукова от Държавна агенция за закрила на детето – Варна.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.