Семейството от Бургас беше заловено, докато организира продажбата

Момичето, чиито родители се опитаха да го продадат в чужбина, е настанено в Кризисен център. Това съобщи за NOVA Алина Конкьова, директор „Социално подпомагане” – Бургас. Днес ще се решава каква мярка да бъде приложена. Един от вариантите е да остане в Кризисния център до 6 месеца.

Родителите се опитаха да продадат дъщеря си във Франция. Семейство от квартал „Акациите” в Бургас беше заловено, докато организира продажбата на собственото си дете.

Родители опитаха да продадат детето си в чужбина

Семейството отвело дъщеря си в общината в Бургас, за да ѝ бъде изваден нов акт за раждане. Обяснили, че оригиналният документ, необходим за удостоверяване на родителските права, а и при пътуване зад граница, е изгубен. Поведението на фамилията се сторило подозрително на служителите на отдела за административно обслужване. Те използвали момент, когато детето останало само за кратко, за да разговарят с него. И тогава момичето споделило, че ще бъде изведено в чужбина против волята му.

Момичето трябвало да бъде омъжено за 17-годишно момче във Франция. Семейството  на момчето трябвало да плати 5 000 лева, но бъдещата свекърва не успяла да ги събере и затова уговорката се променила на 1500 лева и златни накити.

Още за случая гледайте във видеото

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес