Коментират Георги Харизанов и Андрей Райчев

„Очевидно е, че има някаква договорка зад кулисите. Виждаме, че това е 2 месеца преди изборите. Предизборно ли е? Предизборно е”. Така социологът Андрей Райчев коментира информациите, които се появиха в общественото пространство за новия апартамент на втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Сигурен съм, че всичко е било законно, изпипано. Наказанието е по линията на политиката”, коментира още Андрей Райчев.

Новият апартамент на Цветанов: Прокуратурата започва проверка

Според политическия анализатор Георги Харизанов нарушения при сделката няма.

„Давате 2 обзаведени жилища с обща площ 200 кв./м - получавате необзаведено жилище с площ 240 квадрата и доплащате разликата по 1500 евро на квадрат. Къде е неколкоратно по-ниската цена?”, попита Харизанов. „Фирмата е реализирала доста прилична печалба. Не е успешен опитът да се предизвика някаква сензация”, заяви Харизанов.

И Цецка Цачева с апартамент от „Артекс”

„Всеки път когато политици на водещи позиции се сдобиват с имоти, това дразни обществото”, коментира още Харизанов.  „Заравянето в имотната тема, ако не изнася на някого, то със сигурност не изнася на БСП. Заравянето в имотната тема по време на кампания няма да им донесе позите, които те очакват. Многоимотните политици с необясними доходи са в пъти повече в БСП. Не се учудвам, че не е повдигната от вестник „Дума””, заяви още Харизанов.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.