Имотът е закупен „на зелено”

Министърът на правосъдието Цецка Цачева също е закупила от фирмата "Артекс" имот в столичния квартал "Изток". Това потвърди самата Цачева, след като от неправителствената организация "Антикорупционен фонд" обявиха, че тя е закупила жилище на цена малко над 590 евро на квадратен метър. Сделката е от юли миналата година. Цачева е закупила апартамент, гараж и таванско помещение в "груб строеж" с обща площ 233 квадратни метра. Според Цачева обаче, цената е по-висока от обявената в публичното пространство.

Новият апартамент на Цветанов: Прокуратурата започва проверка

„Подписала съм през 2017-та предварителен договор за строителство и продажба на имот, когато той беше на изкоп. Правила съм съответни вноски, които са описани по нотариалния акт до покриване стойността на имота в груб строеж. Фирмата прояви разбиране да ме изчака, за мога да продам друг имот. Мога да ви кажа, че е четирицифрена сума в евро. Нямам категорично никакъв конфликт на интереси, тъй като моята работа никога и по никакъв начин не е била свързана с работата на дружеството. Няма никаква връзка, че с г-н Цветанов сме клиенти на тази фирма, сега разбирам, в сравнително близко време”, заяви Цецка Цачева.

От Антикорупционния фонд твърдят, че и фирма, собственост на депутата от ГЕРБ Вежди Рашидов, е купила апартамент от същата компания, също на цени, по-ниски от пазарните.

"Смятам, че договарянето на 860 евро на квадрат никак не е малко за сделка във фаза "чертеж и основи". Не е почтено да се обсъждат, без да има каквито и да е доказателства за нарушения, свободните пазарни договаряния", казва Вежди Рашидов и допълва, че сделката е изрядна, парите му са спечелени честно, а данъците – платени.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.