До приключването й шефът на местната криминална полиция ще бъде в отпуск

Проверка след разследване на NOVA. След като Марин Николов показа в кадри опасните връзки между полицейски шеф и криминално проявен от Плевен, МВР назначи цялостна проверка на дейността на Второ районно управление в града. Има ли полицейски чадър над наркодилъри в Плевен? разкритията продължават, сега.

Разследване на NOVA: Опасни връзки между полицаи и наркодилъри

Какво получава шефът на „Криминална полиция” във Второ РПУ- Плевен от обвинения за лидер на наркогрупа Ивелин Иванов Мечката? Има ли чадър? Колко и кои полицаи са свързани с него? Това трябва да установи проверката до 29-ти март, а при данни за престъпление, материалите ще бъдат дадени на прокуратурата.

Главният секретар на МВР обясни, че проверките ще са две- едната е по-конкретният случай, а другата е за дейността на въпросното районно управление."Това е проверка – вътрешна, в ОД на МВР такава има разпоредена и от ръководството на министерството. Тя ще бъде тематична по дадена линия на дейност”, коментира Иванов.

„Темата на NOVA”: С ченге на пазар

А пред нас проговаря нов свидетел от близкото обкръжение на Ивелин Иванов Мечката – казва ни, че лично бил пред магазина в деня на срещата. „Това, което знам – нали, което ми е известно от Мечката е, че в хранителния магазин му е дал 200 лева. Той ми го сподели, тогава се засякохме пред магазина в девети квартал”, заяви той и допълни, че парите са дадени с цел подкуп.

Мъжът е един от дилърите, задържани заедно с Мечката при акцията на Спецпрокуратурата през януари – твърди, че купил автомобил от същия полицай.

Слепи по документи карат луксозни коли в Плевенско

„Ивелин – по прякор Мечката ми каза да я купя от него. Купих я за около 2 000лв. И в последствие, я продадох за 500лв.  Тя пушеше масло, не можеше да се заключва. Държах я няколко дена. Видях, че не става нищо от нея. Дадох я на Мечката да я кара. И той видя, че не става нищо от нея. Даже, мисля, че го спряха за без гражданска с тази кола. И я продадох.”, добави още той.

В интервю преди дни самият полицай Цветомир Илиев заяви, че не знаел предварително кой ще дойде да купи колата му и отрече да е била в лошо състояние. Красимир Начев, директор на ОД на МВР-Плевен  обясни, че  до приключване на проверката, същият се намира в отпуска и съответно няма абсолютно никакъв достъп до масивите на вътрешното министерство и класифицирана информация. Обвиненият по наркоделото разказва още как той и други дилъри давали пари на полицая, ремонтирали ограда на вилата му и му помагали за пренасяне на кошери. Засега от спецпрокуратурата не са разпитвали служителя на МВР и негови колеги. Проверките продължават.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.