Какви са отношенията между Ивелин Иванов, по прякор Мечката, и полицая Цветомир Илиев?

Такса „Спокойствие”, полицейски чадър, обвързаност с хора от криминалния свят, подкупи. Тези думи чуваме напоследък по повод шумните акции срещу злоупотреби и корупция сред служители на МВР.

Ивелин Иванов, по прякор Мечката, от Плевен е криминално проявен и осъждан, с множество регистрации в МВР за притежание и разпространение на наркотици. Сега е в следствения арест по дело за участие в организирана престъпна група за производство и разпространение на дрога. Задържан е в средата на януари, докато шофира в посока Плевен-София с около 2 килограма и половина амфетамини. В момента е обвинен заедно с още 7 души с иззети 5 килограма синтетична дрога, марихуана, оборудване, материали за направата на амфетамини.

Преди около година Иванов е засечен от охранителните камери на магазин в Плевен да разговаря с Цветомир Илиев – началник сектор на Криминална полиция, 2 РУ-Плевен. На кадрите не се вижда какво, но Иванов подава нещо на Илиев, което той бързо прибира в джоба си. Според информатори от подземния свят това може и да са пари. До задържането му на 5 януари, Иванов е имал и други срещи с полицаи, твърдят очевидци.

Екип на NOVA показа записите на комисар Петър Енчев – заместник-директор на ОД на МВР-Плевен. 

 „Изгледахме записа. Има си компетентни служби, които ще извършват проверка”, заяви Енчев. 2 дни след интервюто МВР – Плевен официално иззема от NOVA показания запис. Директорът Красимир Начев назначава комисия за вътрешна проверка по видеото.

Поне трима от обвинение по делото срещу групата на Мечката за производство и разпространение на наркотици са направили самопризнания и са свидетелствали за връзки с полицаи на високо и ниско ниво в ОД на МВР - Плевен. Бивш наркодилър свидетелства и пред камерата на NOVA, че групата на Мечката заедно с полицаи са подхвърлили наркотици на него и на други хора от града. Целта е била да отстранят конкуренцията в наркопазара. Друг криминално проявен разказва подобна история за себе си. В момента се очакват резултати от полицейската проверка по случая, както и от работата на специализираната прокуратура.   

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.