Янков успя да изпревари руснака с 3 стотни

В последния кръг от сезона в Световната купа по сноуборд в паралелните дисциплини Радослав Янков постигна и един от най-добрите си резултати през кампанията.

На трасето на параселния слалом в германския курорт Винтерберг носителят на Големия кристален глобус през 2017-а стигна до място в топ 8, съобщава gong.bg. Това се случи след победа на осминафиналите над световния шампион и в двете дисциплини Дмитри Логинов. Янков караше по по-бавното зелено трасе, но въпреки това успя да изпревари руснака с 3 стотни.

Над 1100 делегати от 6 континента участваха в Интерски конгрес в Пампорово

Дивеча влезе на финалите с последното възможно 16-о време, на 3 стотни пред 17-ия Дарън Гарднър. Това му осигури сблъсък с първия в квалификациите Логинов. На четвъртфиналите обаче германецът Щефан Баумайстер се оказа по-бърз от Янков и продължи напред. В последствие Баумайстер стигна до финала, в който грешка го лиши от успеха срещу Лукас Матис от Австрия. В сблъсъка за трето място Жан Кошир победи словенския си сънародник Тим Мастнак.

Руснакът Андрей Собольов се нареди 14-и, но това му беше достатъчно и той си осигури Световната купа в паралелните дисциплини с 4625.0 точки след деветте старта от сезона, пред Мастнак с 4116.0 точки и Роланд Фишналер (Италия) с 3989.4 точки. Янков завърши кампанията на 21-о място с 1766.1 точки.

Денят на... Радослав Янков (ВИДЕО)

Малката Световна купа в паралелния слалом пък заслужи Баумайстер с 2020.0 точки, следван от Собольов с 1990.0 точки и Дарио Кавизел (Швейцария) с 1870.0 точки. Янков се нареди девети с 1170.0 точки.

Източник: gong.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.