Дейвид Лидингтън и Майкъл Гов подкрепиха Тереза Мей

Тереза Мей получи ключова подкрепа на фона на слуховете, че ще бъде свалена от поста. Министрите в британското правителство, за които днешната преса пише, че ще заемат поста на премиера, застанаха зад нея. Един от тях беше вицепремиера Дейвид Лидингтън, който декларира, че "стои зад премиера на 100%". Имено неговото име беше обсъждано като заместник на Мей.

Такава позиция зае и Майкъл Гов, който също беше сочен за нов, временен премиер. "Не е момента да сменяме капитана на кораба", мотивира се Гов.

Британският финансов министър: Смяната на Мей няма да помогне за Brexit

Спекуалциите за свалянето на Мей са базирани на настроенията на депутатите на Консервативната партия. Смята се, че те биха подкрепили споразумението за Brexit с Европейския съюз, ако знаят, че Тереза Мей няма да участва в процеса в бъдеще. 

"Съндей таймс": 11 министри ще поискат оставката на Тереза Мей в понеделник

"Надявам се колкото може повече хора да осъзнаят, че следващата седмица ни предстоят важни решения. Надявам се, че ще осъзнаят, че най-добрият начин да изпълним предписанията на референдума е, да направим всичко възможно да напуснем гладко, като за целта подкрепим премиера в усилията й за това", заяви министър на земеделието, храните и околната среда Майкъл Гов.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА "BREXIT" ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.