Има вероятност гласуването да се отложи за следващия мандат на ЕП

 Евродепутатите гласуват утре дали изобщо да се разглежда пакет "Мобилност". Това обяви председателят  на ЕП Антонио Таяни на заседанието в Страсбург, предаде „24 часа”.

Според него по отношение на пакета има правна неяснота, след като 2/3 от текстовете са отхвърлени от транспортната комисия. Ето защо пленарната зала ще гласува, че вкараният текст не е приемлив, след като не е одобрен от нея.

ЕП реши: Пакетът "Мобилност" ще се гласува в сряда

Припомняме, че снощи бе решено той да влезе на утрешното заседание, след като на българските, румънските, полските и литовските евродепутати не достигнаха едва 2 гласа, за да го отложат за пореден път, както правят в последната 1 година. До края на мандата на този европарламент остава само една редовна сесия  и може гласуването на пакета да бъде отложено за следващия такъв.

ПАКЕТ „МОБИЛНОСТ”: Решаваща седмица за транспортния ни сектор

Междувременно  премиерът Бойко Борисов  помоли шефа на ЕП Таяни да помага за разрешаването на казуса. Това се случи по време на срещата им в Брюксел. Междувременно българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков направи листовки срещу пакет "Мобилност" и тръгна да агитира с тях от колега на колега.

СРЕЩУ ПАКЕТА "МОБИЛНОСТ": България - готова да заведе дело в съда на ЕС

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.