Колелата са открити в склад на крадци

Полицията издирва собственици на откраднати велосипеди. Те са открити в склад на крадци в София. В рубриката ни "Дръжте крадеца" непрекъснато получаваме сигнали за нагли кражби на велосипеди. Част от потърпевшите сами разпознават апашите. 

Колелото на Милена изчезва от входа на блока й посред бял ден. Камери запечатват кражбата, която отнела на апашите около 15 минути. Веднага, след като разбрала, че колелото го няма, Милена подала сигнал в Районното. И до днес полицията не е открила извършителите. Милена обаче попаднала на техни следи. Разпознала ги на видеото, което беше излъчено в рубриката "Дръжте крадеца" в "Здравей, България".

"ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА": Мъж задигна телефон на продавачка (ВИДЕО)

„Разпознах крадците, които са същите, откраднали моето колело. Единият има специфична походка и е лесно разпознаваем”, каза Милена Тонева. Сега тя издирва собственика на откраднатото колело от видеото. Надява се, че заедно ще са по-силн, и ще могат да открият велосипедите си.

Междувременно от СДВР издирват собственици на откраднати велосипеди. Осемте колела били открити в склад на крадци в София. Разследващите стигнали до велосипедите, след като в края на 2018 г. получили сигнал за човек, купувал и препродавал колелета.

„Купувал е само от един човек, който е криминално проявен. Занимава се само с кражби на велосипеди”, заяви служителят от Сектор "Кражби" Марио Киричков.

За никое от откритите превозни средства не е подаван сигнал в полицията. Вече е намерен собственикът на единия от велосипедите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.