Те са бяха отличени за свои документални филми

Журналистите на NOVA Даниела Тренчева, Марин Николов и Николай Василковски бяха отличени в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците” в памет на ирландския репортер Вероника Герин, убита от наркодилъри.

Голямата награда тази година получи Даниела Тренчева, заедно с Елена Чопакова и Камен Рачков за документалния филм „В света на младите наркозависими“.

„Голямата награда за документалистика е огромно признание на усилията на всички от NOVA в голямата битка с бизнеса и трафика на наркотици. Благодаря за подкрепата и възможността да показвам истината както на медията, така и на продуцентите от Телеман. Само заедно можем и не гледам на признанието като печелене на конкурс, защото животът не е състезание, а даване на сили, на вяра и на колкото се може повече от себе си. Само тогава се получава“, сподели Даниела Тренчева.

"Ничия земя": В света на младите наркозависими

С филма си „С ченге на пазар” разследващият журналист Марин Николов спечели приза в категория електронни медии.

„Зрителите имат нужда да гледат разследвания. Пожелавам на всички и на себе си да има още разследвания не само на тема наркотици и тежка престъпност, а по всякакви обществено значими проблеми“, заяви Марин Николов.

Николай Василковски пък грабна приза в категория "Документално кино" с материала си "Интернет в сянка".

Във филма репортерът вдига завесата над секретно пространство, наречено Dark Web, където живеят лица, обгърнати в анонимност, които търгуват с фалшива самоличност, дрога и убийства.

Конкурсът „Сърце и слово срещу наркотиците“ се провежда за първи път през 2007 г. и е създаден по идея на Общинския съвет по наркотични вещества в Благоевград с подкрепата на посолството на Република Ирландия в България.

„Темата на NOVA”: С ченге на пазар

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.