Тя добави, че никой никога не ѝ е предлагал подкупи

Отстраненият кмет на "Младост" Десислава Иванчева заяви, че част от инвеститорите в квартала стоят зад набеждаването ѝ в настоящия процес за подкуп. Причината – тя се противопоставила на строителната инвазия в района и изисквала от строители не само да правят сгради, а и да облагородяват и озеленяват района.

Иванчева каза, че първата фирма, подала сигнала срещу нея в "Икономическа полиция", е „Артекс”, но не успя да си спомни кога точно.

Експерти оспориха основно доказателство срещу Десислава Иванчева

„Артекс" имат 10 или 11 обекта в „Младост”, които са построени много преди ние да сме стъпили на власт. Нито едно разрешение няма издадено за тази фирма от нашата администрация. След това разбрахме, че има заведена от тях срещу нас набеждаваща преписка”, каза Иванчева.

Тя добави, че никой никога не ѝ е предлагал подкупи и никога не е помислила да иска нещо в своя полза. „Имало е борба за отстояването правата на хората и за правилното изпълнение на строежи. Видяхте как уж всичко при „Златен век” е било законно, а се оказа колко неща са незаконни. Същото е ѝ в „Младост” – уж всичко е законно, а се оказа измама”, коментира Иванчева.

Във вторник беше приета последната графологична експертиза, която установи, че в тефтерчето е писала не само тя, а и посредникът по сделката – Петко Дюлгеров, както и още едно лице – кое обаче, не стана ясно.

Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха задържани показно в центъра на София по обвинение в получаване на подкуп в особено големи размери с белязани 56 000 евро. Рушветът, според прокуратурата, бил искан от строителен предприемач, за да му придвижат по-бързо разрешителното за строеж. Като посредник по “сделката” беше задържан Петко Дюлгеров.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.