Нападателите бяха задържани за 24 часа, освободени и след това отново арестувани

Клиенти на супермаркет в Габрово пребиха служител на магазин. Поводът – направил им забележка. Видеозапис от побоя, извършен в неделя вечерта, беше разпространен в социалните мрежи и предизвика вълна от възмущение.

Мъжете влезли в магазина, намиращ се в центъра на града, около 22:30 ч. Държали се провокативно. Поведението им направило впечатление на служителка на супермаркета. „Бяха видимо почерпени, но не пияни. Бяха с цел да се заяждат, тук, на касата докато ги обслужвах. С момчето на касата се заяждаха и аз помолих колегата тактично да накара да излязат от магазина”, казва Царина Пашова, служител в денонощния търговски обект.

А колегата на смяна същата е вечер е Венцислав Иванов. ”Още със самото влизане започнаха да се закачат с един от нашите клиенти. Отидох при тях и ги помолих най-учтиво да не се разправят на входната врата, защото минават клиенти”, заяви Венцислав Иванов.

Трима клиенти пребиха служител на супермаркет в Габрово (ВИДЕО)

В отговор на забележката, тримата мъже нападат служителя. „Аз бях безпомощна, нищо не можех да направя. Той сам се бие. Мога да кажа, че се държа достойно и мъжки, а никой не помогна – гледаха”, коментира още Пашова.

„Седем-осем минути бяхме в разправа и се борихме”, каза Венцислав Иванов.

След задействане на паник-бутон идват полиция и охранители, но разпрата е приключила. Служителят е с охлузни рани по лицето и тялото. Получил е и комоцио.

Биячите са задържани за 24 часа, след което излизат от ареста без повдгнати обвинения. В сряда на обяд обаче на ръцете на тримата отново щракват белезници. Кадри от задържането им вижте във видеото:

Подобен инцидент досега не се е случвал на собственика на маркета Ивайло Филев. „Това е обществен обект и такова поведение не толерираме”, каза Филев.

Възмутени габровци се събраха в сряда сутрин в знак на протест срещу поведението на нападателите и в подкрепа на служителя.

„Камери, хора – никой не взема отношение. Десет човека българи, а те са трима, малцинство и са били човек, значи има страх от тези хора и нещо не е наред. Това трябва да подскаже на нашите управници, че има нещо нередно”, коментира Светлин Иванов, брат на пострадалия.

Мирен протест жители на Габрово планират и за сряда вечерта. Така те искат да изразят подкрепата си за пострадалия и да поискат справедливост от правораздавателната система.

Още по темата гледайте във видеоматериалите.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.