Темата коментират журналистите Валерия Велева и Стефан Ташев

„Сагата „Апартаментгейт” вече се върти трета седмица, тя няма да бъде затворена. Явно е, че вече не сме в условия на криза на управлението или в криза на управляващата партия. Тук говорим за криза на политическата система – всички са вътре. Усещането в обществото е „всички са маскари”. Оставките не решават въпроса”. Това коментира журналистът Валерия Велева в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините”.

Според нея в ГЕРБ има два прочита по тази тема. „Единият е „оставки” – защото трябва да се реагира морално, другият е „всичко е законно” - отказ да се чуят аргументите на обществото. Втората позиция е погрешна, Борисов не я споделя и тук има сблъсък в ГЕРБ”, коментира Велева.

Проверяват депутата от БСП Крум Зарков заради имоти

По думите й това, което трябва да се направи, е целият политически елит да декларира имотното си състояние, тъй като в момента законодателният орган не предлага никакви промени в законите по отношение на това да бъде абсолютно незаконно да бъдат правени сделки на данъчна основа.

„Дилемата на този сериозен скандал е законно и морално. Мерим с тези категории, защото всеки в момента е невинен до доказване на противното. Възможно е всичко да се окаже и телевизионен сериал, защото сме виждали и това”,коментира журналистът Стефан Ташев.  

Прокуратурата възложи проверка на имоти на Ангелкова и Жаблянов

Според него нещата с „Апартаментгейт” започват да излизат извън контрол. „Стигна се сякаш до един Народен съд. Не мисля, че изваждането на един нотариален акт от компютъра може да се нарече разследване”, каза още той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.