Дюлгеров е смятан за посредник между Александър Ваклин и Десислава Иванчева

Много време мълчах, но искам да ви кажа, че Ваклин преди да ме наеме е работил с доста други хора, които са се опитали да пробият при Иванчева, за да му решат проблемите. Затова, на 17 април 2018 г., получих хонорар в размер на 14 000-15 000 евро. Това каза бившият кмет на район „Младост” Петко Дюлгеров, съобщава БГНЕС.

Дюлгеров, който за пръв път проговори пред медиите, е смятан за посредник между бизнесмена Александър Ваклин и отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева.

Той разказа как е станала връзката с Ваклин и подчерта, че с него работели и по други проекти. „Ваклин се оплака, че има забавена преписка в „Младост“. Аз се опитах да реша проблема с Ваклин и Иванчева, исках да бъда медиатор. Двамата имаха конфликт. Иванчева беше обидена, защото Ваклин беше пуснал дело срещу нея, а пък той губел пари и бизнесът му умирал”, разкри Дюлгеров и обясни, че Иванчева поискала той да си оттегли преписката, да се срещнат и да обсъдят казуса. В разговори с него, бизнесменът на няколко пъти уверявал Дюлгеров, че е изтеглил делото, но това се оказало лъжа.

Осъдиха Десислава Иванчева на 20 години затвор

„Ваклин ме лъжеше през цялото време. Искаше среща с Иванчева. Не можах да отида на срещата. Иванчева тогава му е казала, че пуска документите и го попитала дали иска да направи едно дарение. Той се съгласил, дори уговорили къде конкретно ще се реализира дарението. В крайна сметка нищо не изпълни. Ваклин искаше лично отмъщение и вендета”, заяви Дюлгеров.

Бившият районен кмет обясни, че на 17 април 2018, преди зрелищния арест на Иванчева и Петрова пред спортното министерство, срещата му с отстранения кмет вече е била с цел да я пита докъде са стигнали нещата. По тази причина, Иванчева се обадила на секретарката, за да й каже да пусне преписката на Ваклин, тъй като му била обещала.

Петко Дюлгеров заяви, че точно в този ден получил и хонорара си, който бил, за да съдейства на бизнесмена с придвижването на преписки и добави, че Ваклин непрекъснато го провокирал като му казвал с какви милиони разполага, как плащал по 50 000 евро лихва на година и, че дали ще плаща в банката или ще ги даде Иванчева, му е все тая. На три пъти му показал парите – 70 000 евро.

„Ние бяхме говорили с него за моя хонорар - 14 000-15 000 евро, защото трябваше да се оперирам в Турция. При последния ми преглед, докторът каза, че имам 20 процента виждане на дясното око. Ваклин даже искаше да ми ги даде по-рано, но аз му казах, че първо искам да му свърша работа. На 17-ти той ми даде хонорара. После се виждах с Иванчева и после, всичко което се случи беше пълен шок”, каза Дюлгеров и добави, че с Ваклин е работил по други съвместни дейности и изрази съжаление, че не е сключил договор с него.

Дюлгеров каза, че първоначално се е съгласил да каже определени неща, защото парите му трябвали за операцията. След това той се отказа от тях, обявявайки, че те са изтръгнати под натиск. Той заяви, че седейки на задната дясна седалка в колата на кметицата, заедно с Биляна Петрова до него, пуснал парите в плик. След ареста служебният му защитник и служители от КПКОНПИ му казали, че ако даде „правилни” показания, можело да бъде освободен.

Той обяви, че ще обжалва присъдата, а адвокатът му Марияна Тодорова попита Ваклин как спи нощем.

„Един човек, който е бил потърсен от Ваклин за съдействие, за придвижване и помощ на преписка получава 12 години лишаване от свобода. Не знам как Ваклин спи спокойно, при положение, че той го е потърсил, той го е намерил и той го е вкарал в този батак”, каза Тодорова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес