Манолова е категорична, че "Апартаментгейт" показва не само морален, а и законов проблем.

Няма яснота какви повишения ще има в цените на хранителните стоки с въвеждането на тол системата. Това заяви в предаването "Здравей, България" омбудсманът Мая Манолова. 

Това е един от случаите, в които интересите на потребителите съвпадат с интересите на работодателските организации и транспортните фирми. Според изследвания с 50% ще се увеличат транспортните разходи при доставките на суровини и на готови стоки. Ако властите не са наясно с крайните ефекти от въвеждането на тол системата и толтаксите, най-нормално би било  да отложат нейното влизане в сила", коментира тя. 

Превозвачи предупреждават, че заради ТОЛ таксите ще поскъпнат стоките

Манолова допълни, че днес българите трябва да се зарадват на голям успех. Европарламентът ще обсъди окончателната забрана за двойния стандарт при храните, а утре тя ще бъде гласувана. "Това наистина е голям успех. Защото аз водя тази кампания от 3 години. И в началото имаше даже отричане на този проблем. От тогава извървяхме много дълъг път”, заяви още обществения защитник. Тя призова българските евродепутати да присъстват на обсъждането и утре да гласуват "за" забраната. 

Омбудсманът отказа да коментира двата варианта на листата за евроизборите на БСП - този на лидера Корнелия Нинова и окончателния. "„Партийни листи не коментирам. Моята намеса би била възможна само, ако правото на български гражданин да бъде избиран е накърнено”, коментира Мая Манолова. Според нея най-важното е какво доверие ще спечелят тези листи на вота. 

Манолова: Край на двойния стандарт при храните в ЕС

Общественият защитник допълни още, че жителите на "Лозенец" все още са притеснени, въпреки че строежът на "Златен век". Манолова е категорична, че "Апартаментгейт" показва не само морален, а и законов проблем.

Целия разговор вижте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.