Авторът на фотоса ги издирва

Снимка, заснета час преди свещената катедрала „Нотр Дам” да бъде обхваната от пламъци, беше споделена от хиляди потребители на социалните мрежи. На кадъра вероятно са баща и дъщеря, които, хванати за ръце, се въртят на площада. Щастливият момент е заснет от 23-годишната туристка от Мичиган Брук Уиндзор на излизане от катедралата. Тя публикува фотоса в Twitter с призив към потребителите да помогнат, за да се свърже с мъжа и момиченцето.

В постовете си тя споделя, че не е сигурна дали са баща и дъщеря, или вуйчо и племенница. Брук тръгнала към двамата, за да ги попита дали може да ги заснеме, но след това се отказала. Сега съжалява, тъй като това може да се окаже един от най-скъпоценните им спомени.

КАК ИЗГЛЕЖДА "НОТР ДАМ" СЛЕД ОПУСТОШИТЕЛНИЯ ПОЖАР ВИЖТЕ ТУК

СНИМКИ ОТ ПОЖАРА ВИЖТЕ ТУК

„Ако бях аз, щях да искам да имам този спомен. Надявам се и той да чувства същото”, каза Брук пред Би Би Си.

Кадърът е споделен повече от 115 хил. пъти, а над 230 хил. потребители са го харесали. Те коментират, че снимката е „историческа” и „специален момент във времето”.

Впоследствие Брук става и свидетел на пожара. Тя стояла сред хилядите хора на площада и наблюдавала пламъците. „Гледахме в шок и с разбито сърце”, споделя американката.

ВСИЧКО ЗА ПОЖАРА В „НОТР ДАМ“ В ПАРИЖ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.