Доставени са лекарства и медицински материали

Първата пратка с хуманитарна помощ от Международния комитет на Червения кръст (МКЧК) пристигна във Венецуела. Самолетът с лекарства и други медицински материали кацна на летище Майкетия край столицата Каракас, съобщиха местни медии, цитирани от ДПА и БТА. 

Венецуела пак е "на тъмно"

Пратката е от Червения кръст в Панама, пише всекидневникът "Насионал". Тя включва и генератори за електричество за болниците, засегнати от честите спирания на тока, отбелязва вестникът. "Двадесет и осем болници и осем центрове за първична медицинска помощ във Венецуела ще получат доставените материали", каза Александра Боавен от МКЧК. 

Извънредно положение във Венецуела: Искат международна помощ

Миналата седмица Червеният кръст съобщи, че е увеличил три пъти средствата, предназначени за Венецуела - до около 24,6 млн. долара, и ще разшири операциите си в страната, след като се споразумя с правителството на президента Николас Мадуро. 

Доставката е мълчаливо признание от Мадуро, че в страната има хуманитарна криза - нещо, което той отдавна отричаше. Опозицията превърна доставките на хуманитарна помощ в основна тема на кампанията си за отстраняване на президента социалист, отбеляза Асошиейтед прес. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.