Менюто е тайна

Монахини ще приготвят храната за папа Франциск по време на посещението му в България в началото на май, но информацията за менюто е поверителна. Това съобщиха от пресслужбата на Католическата църква у нас, цитирани от Дарик Нюз.

Светият отец ще пристигне на българска земя в неделната сутрин на 5-ти май, заедно с официална делегация от около десетина души, и придружаван от швейцарски гвардейци и ватикански жандарми. Все още не е ясно как ще бъде транспортиран папамобилът, с който папа Франциск ще направи обиколка на площад "Княз Александър Първи" в София.

С какво ще се храни папа Франциск по време на тридневния си престой у нас и дали ще опитатрадиционни български гозби, можем само да предполагаме, тъй като информацията е част от мерките за сигурност и не може да бъде оповестена. Със сигурност обаче храната на светия отец ще се приготвя от монахини.

МС отпуска близо 870 000 лв. за посещението на папа Франциск у нас
 
Папата ще пристигне в България със самолет и делегация, която ще включва държавния секретар на Ватикана и най-висшите представители на Светия престол. Освен това ще бъде придружаван от швейцарски гвардейци, от ватиканските жандарми и техните ръководители, от директора на пресслужбата на Светия престол, от директора на Министерството на комуникациите, както и от ръководителя на ватиканския вестник „Осерваторе романо“.

В програмата на папа Франциск са включени поредица от срещи с представители на българските власти, на Българската православна църква и на католическата общност.

Стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск у нас

Единствената историческа забележителност, която папата ще посети, е патриаршеската катедрала „Свети Александър Невски“, където ще се помоли пред иконостаса на светите братя Кирил и Методий.
 
Най-значимото и масово събитие с участието на светия отец ще бъде неделната литургия, която ще се проведе на площад „Александър Първи“ с участието на над 7 хиляди души. Именно този площад папата ще обиколи със своя папамобил, който ще бъде транспортиран до България с камион или със самолет.

Източник: dariknews.bg

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.