Той е арестуван във връзка с искан откуп за открадната кола

Арест в спецчастите на полицията. Високопоставен служител на високо ниво в Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ) е задържан във връзка с откраднат луксозен автомобил. За акцията стана ясно на заседанието на МВР, на което присъстваха премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров.

В четвъртък вечерта в полицията получават сигнал за поискан откуп за връщане на скъпата кола на собственичката й. Влизат в контакт с лицето, което е подало жалбата. Парите са описани, знае се и мястото на размяната. Задържано е лицето, което отива да прибере парите. Оказва се командос от СОБТ.

Иванчева и Петрова: Змията хапе най-силно, когато знае, че умира

„Има такъв случай, но в момента се разследва. Искаме да дадем информация за това, което сме свършили”, заяви директорът на ГДНП Христо Терзийски.

Сюжетът започва преди седмица, когато луксозният джип на 28-годишна бизнесдама изчезва. Кой е крадецът все още не се знае. Ясно е само, че някой е поискал откуп. Нефициално спряганата сума за него е между 10 000 и 20 000 лева. 

„Вчера в СДВР е получен сигнал за искан откуп за откраднат автомобил. Знаело се е мястото, където ще бъде проведена срещата. Водено е скрито наблюдение. Впоследствие жителката е отишла там. Лицето, което се е явило за разговор, е било задържано. Оказва се, че е служител на СОБТ. Задържано е с полицейска мярка. Извикахме командира на СОБТ, такава е нашата процедура, започваме проверка. Служителят е на ръководно ниво”, коментира  главният секретар на МВР Ивайло Иванов. По информация на NOVA става въпрос за Красимир Пешовски - началник сектор в елитния отряд. Неофициално името му се свързва с акцията в Лясковец, при която беше застрелян командосът Емил Шарков. Твърди се, че по това време Пешовски е бил заместник-шеф на баретите. В случая с откраднатата кола се предполага, че Пешовски е играел ролята на посредник за откупа. 

Детайли около акцията все още не се разпространяват. Шефът на баретите е извикан още в четвъртък вечерта на спешен разговор с вътрешния министър Младен Маринов. Жената, подала сигнала, все още не си е получила откраднатия автомобил. От полицията не уточняват нито името й, нито в каква сфера работи. Не става ясно и дали е имало някаква връзка или познанство между нея и баретата.  

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.