"И парите за "Хемус" сме ги заделили, стоят по сметката", каза още премиерът

"360 млн. лева за увеличение на учителските заплати сме предвидили за догодина. Бързо да се провери състоянието на всички училищни автобуси съм възложил на Вълчев", каза премиерът Бойко Борисов на отчета на ГЕРБ за гражданския диалог „Европа в нашия дом”.

ГЕРБ: Цялата АМ "Хемус" ще е готова до 2024 г. (ВИДЕО)

"Направихме паркове в София, за да има БСП къде да се събират. БСП разчитат на къса памет и ниско образовани хора. Когато София беше в руина след синьо-червено управление, се наложи да правим паркове, булеварди, заводи, училища, детски градини, абсолютно всичко. Нито едно нещо нямаше, ако щете и НДК. И парите за "Хемус" сме ги заделили, стоят по сметката", добави Борисов.

Той обеща, че "ударно" ще бъде довършен пътят Шумен-Търговище.

"Ако играем с техните номерца, трябва да сложим билбордове, на които да пише откога докога какво е построено. Ние няма да се сравняваме с чеверме-социалистите, не ги обиждам, цитирам Иво Христов, този Христов, който нарече социалистите "чеверме-социалисти", каза още Борисов.

БСП представи кандидатите си за евродепутати (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Ако има автокрация, как всички тези скандали цял ден не спират - апартаменти, къща, тераса, сауна, баня? От сутрин до вечер! Ако няма свобода на медиите, как това ще се случва? Как след всичките тези скандали демокрацията си работи, каква автокрация? Пред кого автокрация? Когато върховният главнокомандващ призовава генералитета да не стои безропотно, това не е ли диктатура? Много са изнервени. Ние сме наложили стандарта - виновните си подават оставката. Но БСП разчитат на късата памет", попита Борисов. 

"Това ми напомня Бареков, като каза, че имам офшорна сметка. И като провериха - нямам. На който му докопат - затвор. Хващат и вкарват в затвора. Какво значи само да подмятат неща? Ако знаят, казват: Еди-кой-си има офшорна сметка, да отидат да я проверят". Така премиерът оговори на журналистически въпроси по повод думи на президента Румен Радев, изречени в телевизионно интервю. "При нас оставка неподадена не остана, и то при най-малко съмнение. Ако не бяхме приели закона за КПКОНПИ, нямаше да я има тази комисия, нямаше да го има и този скандал. Всичко да проверят!", категоричен бе министър-председателят. 

Какво още каза Борисов вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.